torstai 25. huhtikuuta 2013

Superhelppo smoothie

Näin kipeenä kotona ollessa tulee helposti nukuttua ihan vahingossakin pitkään, joka johtaa siihen et aamupala tulee syötyä vaan pari tuntia ennen lounasta. Nyt kun mulla on tää dietti menossa, niin on tärkee pitää ateriarytmeistä kiinni ja yritän olla skippaamatta yhtään ateriaa. Kun herää myöhään tekee aamupalaks mieli jotain nopeeta, helppoo ja ei liian täyttävää.

Oon aina rakastanu erilaisia smoothieita ja semmonen tuntu hyvältä ratkasulta tähän aamupalaongelmaan. Varsinkin kun toi kurkkukipu on pahin aina aamusin, niin tämmönen nestemäinen ja pehmee ruoka on helppo saada alas. Tongin hetken kaappeja ja tämmösen sörsselin sain aikaseks...

200-250g maitorahkaa
muutama kourallinen marjoja
banaani
pari lusikallista kauraleseitä
0,5dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
loraus sokeritonta mehutiivistettä
+maitoa tai vettä


Vedin vaan kaikki ainekset tehosekottimella sekaisin ja lopuks heitin sekaan vettä, et sain tosta tarpeeks smoothiemaista. Tota paksuutta voi helposti soveltaa oman maun mukaan laittamalla lopuks sekaan maitoa tai vettä. Ylläytin itekkin miten älyttömän hyvää tästä tuli! Banaani ja vaniljaprotsku teki tästä yllättävän makeeta, joka on mun mielestä hyvä juttu. Dietillä en tähän laittais molempia marjoja ja banaania, mutta näin kipeenä oon syöny hedelmiä vähän enemmän, että joskus tervehtyisin. Eri marjoja käyttämällä pystyy helposti muuntelemaan makua ja väriä, ite käytin vadelmia ja ne ainakin sopi tohon hyvin.

Tän ohjeen mukaan tosta tulee vähän reilu iso lasillinen tai vaihtoehtosesti kaks pienempää lasillista.. riippuen tietenkin siitä kuinka paksua tai vetelää tästä tekee. Kalorilaskurilla laskettuna ja veteen tehtynä tässä annoksessa on noin 395 kaloria, 50 grammaa proteiinia, 38g hiilareita ja 1,8g rasvaa.  Ilman banaania tehtynä 287 kaloria tai ilman vaniljaprotskua 281 kaloria annoksessa.


Olin myös yllättynyt siitä kuinka täyttävä tää olikaan! Johtuu varmaan osittain noista leseistä, kun ne turpoaa mahassa ja tuo kylläisyyden tunteen... sopii siis hyvin laihduttajille. Tää on loistava myös niille, jotka ei ehdi aamupalaa syödä, koska tän voi hyvin tehdä jo edellisenä iltana jääkaappiin ja aamulla kiireessä juoda. Menee tää hyvin välipalanaki tai jopa terveellisenä herkkuna! Ainakin ite voisin tätä lipitellä kokoajan ihan vaan hyvän maun vuoks...

-Miia

4 kommenttia:

  1. Nam! Mä tein ennen varmaan joka päivä erilaisii smoothieita, mutta menin tänne omaan kotiin fiksuna ostamaan tehosekottimen jossa on hana - eli sitä on aivan helvetin kiva koittaa tiskata :D yleensä meenkin sitten äitille juomaan sen tekemiä, koska se tekee niitä myös jokapäivä. Aivan sairaan hyvä jota maistoin äitillä on: porkkanamehua, maustamatonta jogurttia, appelsiinia, omenaa ja banaania. :) Nams.

    VastaaPoista
  2. Hahah, hanallinen tehosekotin ei tosiaan kuulosta miltään maailman käytännöllisimmältä välineeltä :D Löytyykö sulla kotoota sauvasekotinta? Sillä on helppo kans tehä.. eikä tuu sitä tiskiikää niin paljoo.

    Kuulostaa ihanan hedelmäiseltä toi sun äitin tekemä! Smoothieissa onki parasta se ku niihin voi tunkee aina kaikkee mitä kaapista sattuu löytymään :)

    VastaaPoista