keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Jalkapäivän uusia tulokkaita

Oon vaihtelun vuoksi vähän muokannut mun jalkatreeniä. Samat vanhat syväkyykyt, bulgaarialaiset kyykyt, pakarapotkut, prässit ja muut menee edelleen, mutta nyt mukaan on mahdutettu myös esim. lantinnostot ja suorin jaloin maastaveto yhdellä jalalla. Ja tän pakaroissa olevan poltteen perusteella voin kertoa että toimii! Treenaan jalat 2 kertaa viikossa ja ohjelma näyttää tällähetkellä tältä:


Jalkapäivä 1


Kyykky 2x6 viim. 55kg - tarkoitus on joka kerralla yrittää laittaa lisää painoa


Prässi pudotussarja 2x 3x6 viim. 90-80-70kg - Yhteensä siis 36 toistoa, eli 6 toistoa 90 kilolla, heti perään 6 toistoa 80 kg ja perään 6 toistoa 70kg... minkä jälkeen tauko ja sama uudestaan.


Suorin jaloin maastaveto 3x12 viim. 50kg


Vatsat - yleensä teen voimapyörää


Jalkapäivä 2


Pakarapotku 3x10 - Tarkoituksena on esiväsyttää pakaralihas, jolloin saan sen treenattua ihan loppuun asti.


Bulgaarialainen kyykky 3x8/jalka viim. 8kg - Googlettakaa jos liike ei kuulosta tutulta, yleensä pistän etujalankin alle korokkeen, jotta pääsen vieläkin syvemmälle.


Suorin jaloin maastaveto yhdellä jalalla/vaihtoehtoinen takareisi liike 3x12 viim. 30kg - uusi tulokas on tämä yhden jalan maastaveto, mihin olen rakastunut. Piti alkaa käyttämään mielikuvitusta, koska kummallakaan salilla missä nykyään käyn, ei löydy minkäännäköstä takareisikonetta.  Painot saa olla aika pienet, kun kuitenkin yhden jalan varassa ollaan.


Lantionnostot 3x12 viim. 70kg - Lantionnostoja tekisin mielelläni  smithissä, mutta ei löydy salilta... joten vapaalla tangolla mennään. Selän alle penkki, tankoon painot ja eiku nostelemaan. Ihana polte pakaroissa!


Vatsat jos vielä puhtia löytyy.


single-leg-barbell-straightKuvassa yläpuolella näkyy, suorin jaloin maastaveto yhdellä jalalla. Tekisin tämän mielelläni smithissä, koska siinä se tuli ensimmäisen kerran kokeiltua kun rakastuin. Itse saan smithissä liikkeen ja tasapainon pidettyä paremmin kasassa ja paremman tuntuman sen takia. Valitettavasti smithiä ei löydy mun saleilta, joten teen tämän ihan vapaalla tangolla. Smithissä tai vapaalla tangolla tehtynä liike on täysin sama, mutta vapaalla tangolla liike vaatii tasapainoa ja kropan hallintaa. Tää liike näyttää ihan hirveen hankalalta ja ajattelin ensin, etten varmasti tätä tee.. no menin, kokeilin ja ihastuin! Suosittelen kokeilemaan, hullu polte takareisissä ja pakaroissa tuntu vielä 3 päivää tän tekemisen jälkeen.


Ah, miten mä rakastankaan jalkapäiviä. Kuinka uskomattomalta se kuulostaakin, rakastan sitä tunnetta kun seuraavana päivänä kävelee portaita ja joka askel sattuu hulluna. Oon aina innoissani kokeilemassa kaikkea uutta, mutta helpolla en tästä ohjelmasta luovu.. on meinaan ihan supertehokas!


1-Koko näytön kaappaus 11.12.2013 132238Bloglovinin kautta seuraajat, olette varmaan huomanneet, ettei uuden blogin puolella tehdyt postaukset ole näkyneet siellä. Tämä johtuu siitä, etten turvallisuus syistä pysty itse vaihtamaan blogin osoitetta Bloglovinissa, vaan jouduin ottamaan yhteyttä heidän tekniseen tukeensa ja pyytää heitä vaihtamaan osoite. Toivottavasti homma hoituu mahdollisimman nopeasti, niin  uuden blogin puolella tehdyt postaukset päivittyisivät sinnekkin!


-Miia

4 kommenttia:

  1. Mulla oli sama homma ton bloglovinin kanssa ku vaihoin blogin osotteen ihan uuteen. Siinä meni ehkä viikko ni homma olikin jo päivittynyt :)

    VastaaPoista
  2. Jep, toisaalta ymmärrän ettei sitä itse pääse vaihtamaan, ihan turvallisuuden vuoksi.. mutta silti vähän hankala systeemi. Onneksi nyt pitäis toimia ihan normaalisti :)

    VastaaPoista
  3. Musta yhden jalan maastaveto on tosi haastava. Koen, että mun on vaikeampi arvioida myös liikerataa. Katselin kun mun salilla joku teki sitä, ja näytti siltä, että liikerata voi jäädä myös vajaammaksi helposti, pitää olla malttia tehdä hyvin. Toinen juttu on tietysti tasapaino, mun vasen puoli on vaikeempi tässä mielessä. Arvelen, että todella joutuu ensin panostamaan siihen, että saa liikeradan oikein ja tuntuman tasapainoon, sitten ehkä joskus voi saada painoakin liikkeeseen lisää.:)
    Mutta itse kyllä tykkään juuri tuollaisista haastavista liikkeistä, säilyy homma mielenkiintoisena.:)

    VastaaPoista
  4. Yhden jalan maastaveto on hankala, siinä oot täysin oikeessa! Kannattaa kokeilla yhden jalan maastavetoa smithissä, koska siinä liikerata pysyy koko ajan hallituna, eikä ainakaan itsellä ollut mitään ongelmia tasapainon kanssa smithissä. Normaalin suorin jaloin maastavedon taas teen aina vapaalla tangolla, mutta näähän on taas ihan makuasioita.

    Välillä tuntuu, että menee hermo näiden haastavien liikkeiden ja hilavitkutusten kanssa, mutta toisaalta juuri niinkuin sanoit, uudet liikkeet ja haasteet pitää tän homman mielenkiintosena :)

    VastaaPoista